איך לזהות צרכי שוק ולפתח נישה עסקית בהתאם?

דרכים יצירתיות לזיהוי צרכי שוק: איך למצוא נישה עסקית לא רוויה ועל בסיסה לפתח  מוצר, שירות או עסק מהבית ? לא על הסקרים לבדם!

יזמים ובעלי עסקים קטנים קובלים על כך שהטקטיקות המקובלות כמו סקרים וקבוצות מיקוד לא תמיד נותנים תוצאות מדויקות, למה זה קורה?-כיוון שבזמן התשאול הנסקרים עונים מהמקום ה'לוגי' ובזמן הרכישה הם מונעים ממקום רגשי. החדשות הטובות הן שהיום נולדו מספר כלים חדשים שכדאי לכם להכיר כבר  בשלב זיהוי צרכי השוק

כלים אלטרנטיביים  לזיהוי צרכי שוק  לא ממומשים 

קל מאוד להביא אנשים לשמוע הרצאה אינטרנטית עם מומחה בתחום שבו אתה פועל. אתה מזמין קהל מטרה פוטנציאלי להירשם לוובינר, מעודד הצגת שאלות למומחה, ומסמן שאלות פופולריות שחוזרות על עצמן. זוהי דרך ללמוד מה קהל המטרה רוצה ומה מפריע לו כיון שבוובינר השיח שלו נקי ונטול פילטרים שכליים (הקהל מעלה שאלות בשידור חי למומחה ונפתח בצורה כנה). חברת אופנה למשל או חברת יזמות קטנה, יכולה להביא מומחה מכירות בתחום הקמעונאי, לערוך וובינר עבור מנהלי חנויות ולהתחקות שם  אחר השאלות הבוערות שמטרידות את מנוחתם. לחילופין מול לקוחות הקצה (בי.טו.סי) היא תגייס את מעצבי הבית ותאפשר לצרכני קצה לבוא ולהציג שאלות. חלק מחברות האופנה הגדולות מחזיקות רשימות של צרכני קצה, אבל זה נעשה לצרכי 'משלוח פרסומות' בכיוון חד סטרי ולא ממקום של "אנו זקוקים לעזרתך ספר לנו מה אתה רוצה".

נישה עסקית לעסק מהבית:  פעילות חברתית ברשת

יזם או איש עסקים  נבון ייכנס לרשתות חברתיות, לבלוגים, לפורומים, לחדרי צ'ט, שבהם הלקוח מבקר. גם במרחבים הללו לקוחות נותנים את דעתם בצורה הכי רגשית וכנה. כדאי לקחת מצלמת וידאו, להעלות סרטון עם מסר על המוצר הבא שאתה חושב להעלות ולהציג שאלה עמומה, כמו: 'מה דעתכם?'.

שאלות עמומות פתוחות ממסכות את ההרגשה שאתה בא לסקור מישהו ומחלצות תשובות יותר אמיתיות. אחר כך נוטלים את התשובות עורכים עליהן סטטיסטיקות ומקבלים תמונת מציאות מהם הרצונות הגורפים של הלקוחות.

קישורים ממומנים כטסט

בפרסום ממומן אתה משקיע מעט כדי לבדוק תועלות של השקעות כבדות. אם הפירמה רוצה ללמוד על צרכי הקהל שלה, היא יכולה להציב עבור פרסומת אחת מספר כותרות שכל אחת מהן מתייחסת לתועלת אחרת של המוצר. כך היא למדה לאן אנשים זורמים ואיך הם מתנהלים בזמן אמת (על מה הם מקליקים). ישנו סיפור יפה על טים פריס שכתב ספר על ניהול זמן והתלבט איזו כותרת להעניק לו. הוא עשה קמפיין קטן בגוגל עם כ30 כותרות ובחר את הכותרת שעליה הקליקו הכי הרבה (The 4 hour work week). היופי של השיטה הזו היא שמלכתחילה אתה מגיע לאנשים שסימנו את עצמם כקהל המטרה (שהרי הם הקישו מונחי מפתח שעניינו אותם). טסט של קישורים מממונים מעניק לאיש העסקים או לאיש האסטרטגיה בארגון תמונת מצב איך אנשים מתנהגים ברגע האמת (משהו שלא ניתן לבדוק בסקרים המסורתיים).

שיטות נוירו מתקדמות לזיהוי צרכי שוק

הצרכן לא יודע לבטא תמיד את צרכיו, קיימות היום גם שיטות 'נוירו' שמחברות לצרכן כיפת אלקטרודות על מאות נקודות במוח. אלו מזהות תחושות כמו ריגוש, פחד, הנאה, תיעוב לנוכח הצגת מוצרים ורעיונות חדשים ומן הנתונים שנאספים נגזרות מסקנות עסקיות.